FAQ

Hvornår uddeles Robert Prisen næste gang?

Den næste prisuddeling finder sted lørdag d. 3. februar 2023 i Tivoli Hotel og Congress Center.

Hvor mange priser er der?

Antallet af priser kan variere fra år til år. Ved den første Robert i 1984 blev der uddelt 15 priser. I 2023 er tallet 29. Du kan se en liste over alle aktuelle kategorier på filmakademiet.dk under Om Robert Prisen.

Kan jeg købe en billet til Robert?

Det er kun inviterede der får en mulighed for at købe billetter til Robert. Medlemmer af FilmAkademiet og personer der er involveret i årets filmproduktioner modtager invitation. Det er dog muligt at kigge med hele aftenen, når showet streames gratis her på siden.

Hvem bestemmer prismodtagere til Robert?

Det er medlemmerne i FilmAkademiet der både nominerer og stemmer blandt de nominerede til Robert Prisen.

Hvornår kan jeg tilmelde film til Robert?

For at komme i betragtning til en nominering skal produktionsselskabet tilmelde en film eller tv-serie hos FilmAkademiet. Tilmeldingsperioden er åben fra start oktober til start november. Læs retningslinjerne for tilmelding her: filmakademiet.dk

Hvad er en Æres-Robert?

En Æres-Robert gives af FilmAkademiet til en filmfaglig person, hvis mangeårige virke i filmbranchen fortjener anerkendelse og ros. Det er ligeledes med denne pris, at Filmakademiet kan vælge at hædre de filmfaglige personer, der ikke kan nomineres til en Robert inden for de eksisterende kategorier – castere, lineproducere, plakatdesignere osv. Det er bestyrelsen, der vælger, hvem der skal modtage en Æres-Robert. Prisen gives altid med en motivation og uddeles traditionelt til Robert-festen.