Om Robert Prisen

Danmarks mest vægtige filmpris er også den vigtigste, Robert er film- og tv-branchens pris

Den grafisk markante Robert statuette er muligvis lille af format, men den vejer tungt i form og betydning for alle film- og tv-professionelle herhjemme. Det er nemlig deres kollegaer i FilmAkademiet, der nominerer og vælger modtagerne af den prestigefulde pris. 

FilmAkademiet har som formål at fremme filmkunsten i Danmark, og uddelingen af de eftertragtede Robert-priser er det årlige højdepunkt for medlemmerne og branchen. Priserne har været uddelt hvert år siden 1984 til de der har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner i det forgangne år.

FilmAkademiet blev stiftet i 1982 og Robert-prisen kan i baggrund og fundats sammenlignes med den amerikanske Oscar, den franske César og den engelske BAFTA. Tv-kategorierne blev tilføjet i 2012.

Statuetten har navn efter dens formgiver, den internationalt anerkendte modernist Robert Jacobsen, som også var en stor filmelsker. 

Det er kun personer som arbejder professionelt i film- og tv-branchen som kan blive medlemmer af FilmAkademiet. Det er de 2000 medlemmer der indstiller, hvilke film, tv-serier og fagfolk, der skal nomineres, ligesom de i sidste ende stemmer om, hvem der skal modtage Robert-priserne inden for en bred vifte af de filmiske discipliner. Nomineringerne offentliggøres primo januar og prisuddelingen finder sted lørdag d. 6. februar 2021. 

For mere info se FilmAkademiets egen hjemmeside HER