Om FilmAkademiet

FilmAkademiet uddeler Robert Priserne

Danmarks Filmakademi er hele film- og tv-branchens fællesskab, en forening som blev stiftet i 1982 og som i dag har over 2800 medlemmer. Forbilledet var det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences og deres Oscar, og derfor er det medlemmerne der afgør hvem der skal nomineres og i sidste ende modtager Robert-priserne. Et medlemskab bekræfter, at man er en del af det professionelle fællesskab som sikrer at Danmark fortsat er førende indenfor produktionen af indhold til film- og tv-verden. 

Siden 1984 har Robert-prisen været en årligt tilbagevendende hyldest af og for den danske filmbranche, ikke blot foran og bag kameraet, men også ude hos distributørerne og i biograferne. Kort- og dokumentarfilm har altid været med, og i 2012 kom der ligeledes Robert-priser til de bedste præstationer indenfor dansk tv-fiktion. 

Ud over Robert prisuddelingen arrangerer Danmarks Filmakademi aktiviteter for dets medlemmer og det almindelige publikum i form af events, workshops, masterclasses og lignende. Altid med fokus på at udbrede kendskabet til og fremme vilkårene for filmen som selvstændig kunstart i Danmark.

Danmarks Filmakademi har tætte relationer til en række andre filmakademier verden over, bl.a. gennem samarbejdet med European Film Academy og FAN of Europe. 

Læs meget mere om FilmAkademiet her: www.filmakademiet.dk