Om FilmAkademiet

FilmAkademiet uddeler Robert Priserne

Danmarks Filmakademi (FilmAkademiet) er hele film- og tv-branchens fællesskab, en forening som blev stiftet i 1982 og som i dag har 2000 medlemmer. Forbilledet var det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences og deres Oscar, og derfor er det medlemmerne der afgør hvem der skal nomineres og i sidste ende modtager Robert-priserne. Et medlemskab bekræfter at man er en del af det professionelle fællesskab som sikrer at Danmark fortsat er førende indenfor produktionen af indhold til film- og tv-verden. 

Siden 1984 har Robert-prisen været en årligt tilbagevendende hyldest af og for den danske filmbranche, ikke blot foran og bag kameraet, men også ude hos distributørerne og i biograferne. Kort- og dokumentarfilm har altid været med, og i 2012 kom der ligeledes Robert-priser til de bedste præstationer indenfor dansk tv-fiktion. 

Ud over Robert prisuddelingen arrangerer FilmAkademiet aktiviteter for dets medlemmer og det almindelige publikum i form af events, workshops, masterclasses og lignende. Altid med fokus på at udbrede kendskabet til og fremme vilkårene for filmen som selvstændig kunstart i Danmark.

FilmAkademiet har tætte relationer til en række andre filmakademier verden rundt bl.a. gennem samarbejdet med European Film Academy og FAN of Europe. 

Læs meget mere om FilmAkademiet her: www.filmakademiet.dk